Ко смо ми?

Слободна књижара је интернет књижара у власништву ИК Catena mundi. Услови куповине на овом сајту исти су као на сајту издавачке куће Catena mundi (у продужетку).

Услови куповине

Catena mundi д.о.о може изменити ове Услове у било ком тренутку изменама у овом тексту. Требало би да посетите ову страницу с времена на време и проверите ажурне Услове, јер сте њима законски везани. Поједине одредбе ових Услова могу бити надјачане експлицитним законским актима или саопштењима истакнутим на другим страницама овог сајта.

Сав материјал на овом интернет сајту (у даљем тексту “Сајт”) је заштићен ауторским правима и свака неовлашћена употреба може представљати кршење Закона о ауторском и сродним правима, Закона о жиговима или других закона из области интелектуалне својине. Осим уколико је другачије назначено на другом месту на овом сајту, сав садржај можете прегледати, копирати, штампати или преузимати искључиво за личну, некомерцијалну употребу и у информативне сврхе, под условом да све назнаке о ауторским правима или другим власничким информацијама који су садржани у оригиналном документу задржите у свим копијама. Не можете мењати садржај овог сајта ни на који начин, нити га репродуковати или јавно приказивати, изводити, дистрибуирати или на други начин користити у јавне или комерцијалне сврхе. Не узимајући у обзир претходно наведено, било који софтвер или други материјал доступан за преузимање или коришћење преко овог сајта који поседује сопствене услове коришћења или лиценцирања налази се под заштитом тих услова. Уколико прекршите било који од ових Услова, ваша дозвола за употребу сајта ће бити повучена и бићете обавезни да одмах уништите све садржаје које сте преузели или одштампали.

Начини плаћања

1. Плаћање пуозећем (плаћање приликом испоруке робе)
Код плаћања поузећем, наручену робу плаћате готовином приликом испоруке. Новац се даје куриру приватне курирске службе или Пост експреса.

2. Плаћање картицама

Приликом плаћања картицом, роба се наплаћује одмах, а уз плаћену робу шаљемо рачун.

Сигурност података приликом куповине, гарантује процесор платних картица, Banca Intesa ad Београд, па се тако комплетни процес наплате обавља на страницама банке. Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему.

3. Уплата на рачун (опционо)

Своју наруџбу можете платити директном уплатом на наш рачун уколико желите, што је потребно навести у захтеву. Захтев је потребно унети у поље “Напомена” приликом попуњавања података за плаћање, а након додавања производа у корпу.

Упутства за уплату изабраних производа добићете на е-маил који сте унели приликом наручивања. Плаћање можете извршити стандардном уплатницом у било којој пошти или банци на територији Србије, или путем интернета ако имате интернет приступ свом рачуну (web banking).

ПДВ

Све цене на овом сајту исказане су у динарима. ПДВ је урачунат у цену. Catena mundi максимално користи све своје ресурсе да Вам сви артикли на овом сајту буду приказани са исправним називима спецификација, фотографијама и ценама. Ипак, не можемо гарантовати да су све наведене информације и фотографије артикала на овом сајту у потпуности исправне.

Достава робе и евентуална ограничења:

Поруџбине из Србије: Испорука курирском службом – 2 до 5 радних дана. Трошкови испоруке за подручје Републике Србије 240,00 РСД.

За наруџбине преко 2000 динара поштарина је бесплатна.

Пакете достављамо путем курирске службе Daily express. За територију АП Косово и Метохија достављамо искључиво путем Post express-a.

На захтев купца, књиге можемо доставити путем курирских служби City express, Bex, AKS и Post express. Захтев је потребно унети у поље “Напомена” приликом попуњавања података за плаћање, а након додавања производа у корпу.

Трошкови испоруке ван Србије: За купце из иностранства могући су додатни трошкови царињења, по локалним законима и ценовницима земље где се пакет испоручује, које одређује царина те земље. Ценовник пошиљки је усклађен са Поштом Србије.

За наручивање из иностранства потребно је оставити упит преко Контакт форме.

Уколико купац из иностранства одбије да преузме наручени пакет, Catena mundi д. о. о. ће бити приморана да купцу наплати укупне трошкове транспорта пакета, док ће остатак новца бити враћен купцу.

Политика рекламација:

Повраћај робе

Повраћај робе се користи искључиво у складу са законским прописима. Catena mundi д.о.о. гарантује повраћај новца купцу сходно исходу рекламационог процеса. Купац има право да откаже уговор о куповини сходно рекламационом процесу сајта slobodnaknjizara.com.

Рекламација у гарантном року

Рекламације се могу поднети у случају када је испоручени производ оштећен, некомплетан или не одговара спецификацији наруџбине или уколико купац жели да одустане од наруџбине.

Рекламације слати преко контакт форме. Након што примимо вашу рекламацију, она ће бити размотрена и у року од три радна дана од подношења рекламације купац ће бити обавештен о исходу рекламационог процеса.

Повраћај средстава за плаћање картицом

У случају враћања робе и повраћаја средстава купцу који је претходно платио неком од платних картица, делимично или у целости, а без обзира на разлог враћања, Catena mundi д.о.о. је у обавези да повраћај врши искључиво преко VISA, American Express, DinaCard, EC/MC и Maestro метода плаћања, што значи да ће банка на захтев продавца обавити повраћај средстава на рачун корисника картице.

Заштита приватности корисника:

У име Catena mundi д.о.о. и сајта slobodnaknjizara.com обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/ корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Дајемо купцима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са маилинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени Catena mundi д.о.о. (и пословни партнери) одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Заштита поверљивих података о трансакцији:

Приликом уношења Ваших података поверљиве информација се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми употребом SSL протокола и PKI система, као тренутно најсавременије криптографске технологије. Сигурност података приликом куповине, гарантује процесор платних картица, Banca Intesa ад Београд, па се тако комплетни процес наплате обавља на страницама банке. Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему.

Изјава о конверзији

All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

Сва плаћања биће извршена у локалној валути Републике Србије – динар (РСД). За информативни приказ цена у другим валутама користи се средњи курс Народне Банке Србије. Износ за који ће бити задужена Ваша платна картица биће изражен у Вашој локалној валути кроз конверзију у исту по курсу који користе картичарске организације, а који нама у тренутку трансакције не може бити познат. Као резултат ове конверзије постоји могућност незнатне разлике од оригиналне цене наведене на нашем сајту.

Пословни подаци

CATENA MUNDI д.о.о.

Адреса: Војводе Степе 113, локал 8, Београд

Телефон/кориснички сервис: 011-39-80-739,

Радно време: Радним данима од 9-17 часова

Динарски текући рачун: 160-6000001395115-60 Banca Intesa

ПИБ: 107755353

Матични број: 20865725

Шифра делатности: 5811

Адреса е-поште: kontakt[at]slobodnaknjizara.com